top of page

Vår historie

Velkommen til oss og våre to topp moderne tannklinikker spesialdesignet for hest.

Hos oss jobber vi kun med hestens munn, tenner og hode. Vi er opptatte av at hesten skal ha en sunn og frisk munn for helse og topp ytelse.

Det hel startet for 14 år siden.

Da Øyvind møtte Ellen.

"Ja, det var Ellen som satt alt på hode!

Raskt etter endt veterinærutdannelse ble jeg tipset om en dame som hadde god peiling på hestetenner.

Flere av mine lokale kunder var ivrige og ville gjerne jeg inviterte denne veterinæren ned for å snakke for oss.

Jeg gjorde som ønsket, og det er jeg glad for den dag i dag. Det var sjokkerende å være nyutdannet å  da jeg fikk se hva hun hadde av bildemateriell å vise. Slike bilder og funn i en hestemunn hadde jeg aldri blitt informert om på skolebenken.

 

Jeg er oppvokst som dyrlegesønn så fag og tannrasp var ikke fremmed for meg. Siden jeg var barn har jeg stusset over hvordan man kunne arbeide inni en hestemunn uten å se.

Flere i min familie er tannleger så det yrket var meg også meget bekjent. Min tannlege onkel og far så gjerne på hunders tenner, kveldstid, på tannlegekontoret. Hesten behandlet han derimot med rasp. Med tanke på at Min bestefar var en av de første som innførte speil i Norge, kan du si jeg våknet relativt kjapt når jeg da møter Ellen og får se.

Ikke lenge etter besøket av Ellen ble jeg fast inventar bak ryggen til hennes for å lære.

Sørlandet - Oslo ble en hyggelig rutine. Jeg ble sendt på helgekurs i Sverige hvor jeg lærte teori om tenner. Videre gikk turen til Tyskland for å sertifisere meg som veterinærkiropraktor.  Så var det bare å kjøre på videre med alle type tannutdanninger tilgjengelige, samt utallige timer hospiteringstimer ved forskjellige tannklinikker i Europa.

Pr. i dag er jeg uteksaminert Hesteodontolog, grovt oversatt Hestetannlege. Vi er bare 2 i Norge. Ellen er den andre. 

Avd. Lista i Farsund

Vest-Agder

Eventyret avd. Lista startet i 2009 med bygging ifm overtakelse av familiegården. Låven måtte enten tas vare på eller rives. Det ble raskt avgjort at den hadde alt jeg trengte for å åpne Norges andre tannklinikk for hester. Innovasjon Norge var enige, og prosjektet var i gang. Takket være familie og venner på dugnad, har vi i dag denne fasiliteten på Lista.

 

Vi åpnet i 2011 og har siden den gang har vi bygget et godt nettverk med annen ekspertkompetanse for å utfylle helheten i hestens helse.

 

Avdeling Lista er spesialdesignet for hestetenner.

Her har vi gode fasiliteter for mennesker og hest. Tannklinikken er utstyrt med 2 tannmedisinske-avdelinger og et OP.rom.

Støttebokser for hester og det siste innen dentalutstyr.

Vi tilbyr også oppstalling innen og utendørs, ridebane, komfortabelt venteværelse, kursfasiliteter og gjesteveterinærer.

På Lista utføres de mest kompliserte tannbehandlingene og tanntrekkingene.

Dette pga veltilpasset medisinske fasiliteter og tilgangen til mer avansert tann og kirurgisk utstyr.

Veterinærsamarbeid in-house - på Lista

Vi tror det ikke er mulig å bli skikkelig god på alt innen hestemedisin. Vi har derfor samarbeid med andre veterinærer som gjør som oss å satser kun på å bli veldig god på et fagfelt. Tannhelse henger i sammen med resten av hestens kropp og biomekanikk, derfor jobber vi parallelt med kiropraktikk. Ved undersøkelse av munnhule og kropp finner Berven ofte andre medisinske utfordringer som krever annen type veterinærhjelp. Ved avd. Lista tilbyr vi ekspert-hjelp fra gjesteveterinærer innen tannmedisin, hov-medisin, foring, veterinærkiropraktikk. Ved anledning tilbyr vi og gjesteveterinærer foredrag og kurs for hesteeiere og veterinærer.

SAMARBEID TANNHELSETJENSTER

Tannlege Torbjørn Lundstrøm http://www.djurtandvardskliniken.se

Veterinær Ellen F. Schmedling www.hestekur.no

Veterinær Wouter Demey - Belgia

Veterinær Mette Aarup - Danmark

Veterinær Ingrid Stenhamar Sandbækken  www.dyrlegenifroland.no

Veterinær Nicolai Setsaas

 

GJESTEVETERINÆRER AVD. LISTA

Tannlege Torbjørn Lundstrøm  http://www.djurtandvardskliniken.se

Veterinær Tone Wien - Hov, forfangenhet, PPIS/EMS, foring

Veterinær Tonje Lund Ness - Veterinærkiropraktikk

Veterinær Ellen F. Schmedling www.hestekur.no

Avd. Bryne på Jæren

Rogaland

For å korte ned kjøreturen for våre Rogalands og Hordalandskunder, åpnet vi i 2017 et lite tannkontor på Bryne. Her tilbyr vi de fleste moderne terapier innen tannhelse hest. Tannkontoret er spesialtilpasset tannhelse hest og utstyrt med støtteboks til hesten, det siste innen tannrøntgen og tannutstyr. Her utfører vi alt fra rutinemessige undersøkelser til rotfylling og tanntrekking.

Fasiliteter er mindre på Bryne

Behandlingslokalet er lite og rommer bare en hest. Kommer du med to hest, ber vi deg ha den ene på henger eller ekstra hjelp til håndtering.

 

Vi tilbyr foreløpig ikke oppstalling eller toalett ved Bryne-klinikken.

Team vetBERVEN

Vet. Øyvind Berven

Hesteodontolog

Veterinær

Veterinærkiropraktiker

Head of Education www.nced.se

Assistent & kone Annika

Administrasjon & markedsføring

Potet & Filofax

Board Member www.nceda.se

bottom of page