top of page

Vår historie & klinikkene

 

Velkommen til våre to topp moderne tannklinikker spesialdesignet for hest.

Hos oss jobber vi kun med hestens munn, tenner og hode. Vi er opptatte av at hesten skal ha en sunn og frisk munn for optimal helse og topp ytelse i performance.

Team vetBERVEN

bitt-tilpasning.jpg

Veterinær & hesteodontolog

Øyvind Berven

Eier & grunnlegger

Veterinær Hesteodontolog

Veterinærkiropraktiker

Head of Education www.nced.se

redigert-aw-VetBerven,-Lister-Nyskaping-

Assistent 

Annika

Administrasjon & tannassistanse

Potet

Huskelapp

Web & markedsføring
www.vetberven.no -www.nced.se

Kompetanse tannmedisin hest

Kompetanse, evidensbasert medisin, nøyaktig og grundig arbeid til det beste for hesten; er våre grunnverdier i daglig drift.

 

Etter 13 års erfaring med tannmedisin hest, mener vi hestetenner er et eget medisinsk fagområde. Går man til fastlegen med tannpine? Nei, man går til tannlegen som har studert tenner, i 5 år.

Utdannelse

Det er jo sånn, at jo mer man lærer, desto bedre forstår man hvor lite man vet. Utdannelse og konstant utvikling er derfor høy prioritering i våres liv. 

 

Øyvind er utdannet veterinær og 1 av 2 i Norge som er uteksaminert Hesteodontolog. Odontolog betyr tannlege.

Som tannleger flest har han sine spesialområder innen tannhelse. Han har lang fartstid innen regulering av tenner og hull i tenner, og var en av de første i Norge som tilbydde rotfylling og kariesbehandling på hest. 

Spesialfelt innen tannhelse hest:

Kariesbehandling & rotfylling

Trekking av alle type tenner

Reparasjon av skadet/knekte tenner

Regulering av feilstilte tenner / fôrinnpakninger

Tannfistler, Bihuler (Sinus) endoskopi +/kir.endo.

Kiropraktikk inkl. i tanndiagnostikk

Ingen snarvei til kunnskap

I år er det 13 år siden Øyvind gjennomførte sin første munnhuleundersøkelse med hjelp av sedasjon, lys, speil og tannkamera.  

 

Han valgte ikke akkurat en snarvei da han bestemte seg for å jobbe kun med hestetenner. Fra tidlig start så han at hestetannmedisinen er i et paradigmeskifte og at fagmiljøet, ikke minst hestemiljøet er preget av ulike meninger og praksis. Han har derfor hele sin karriere fokusert på å få en god dybdeforståelse av tannmedisin og se fagfeltet fra flest mulig hold. Etterutdanningen har han gjennomført i Europa, bla. i England, Tyskland, Skottland, Sverige  m.fl.

1 av 23 i verden med eksamen

Våren 2018 bestemte han seg for å få papirer på sin kunnskap, og gikk opp til eksamen som Hesteodontolog ved universitetet i Stockholm. Eksamen er blitt kjent som en av hardeste eksamineringen innen tannhelse hest. På verdensbasis er det kun 23 veterinærer som kan smykke seg med tittelen Hesteodontolog. 

Kritiske "hull" for hesten i veterinærutdannelsen

Teori er ikke nok for å kunne utføre en god jobb og forstå kjernen innen tannmedisin. Praksis og øvelse er avgjørende. Øyvind har hospitert utallige timer hvert år på hestetannklinikker i inn og utland, bla. hos mentor og kollega veterinær Ellen F. Schmedling ved hestekur.no og universitetslærer tannlege Torbjörn Lundström ved Djurtandvårdskliniken.

Det var Ellen som satt Øyvind på sporet og snudde hele karrieren hans bokstavelig talt på hodet, eller kanskje mer passende å si; til hodet.

Da Øyvind møtte Ellen og fikk se hennes bilder av tanndiagnoser var det ikke vanskelig å forstå hvor mangelfull hans 6 års veterinærutdannelse hadde vært. Etter dette var det ingen vei tilbake og det har siden gått slag i slag med utdannelse, undersøkelse av tusenvis av hestemunner, foredrag, bygging og drifting av to hestetannklinikker mm.

Det er helt klart en fordel at odontologen og assistenten er gift med hverandre, og jobben.

Så! Uten å bryte markedsføringsloven, kan en nok nå si at vetBERVEN er Norges største, mest innovative og best utstyrte hestetannklinikk.

"En spesiell takk til Torbjörn Lundström og Ellen Schmedling, for kunnskap og støtten dere gir oss!"

"Hodet henger fast i en kropp"

Øyvind jobber kun som hesteodontolog, men iom tannsmerter henger i sammen med hele hestens kropp  sertifiserte han seg også som veterinærkiropraktor ved ivca.de. Kiropraktikk er en del av Øyvinds arbeidsverktøy når han jobber med hestens tenner. Ved hjelp av metoder kan han spesielt hos høyt presterende sportshester kartlegge vondter som stammer i fra munnen.

 

Nordic College Equine Dentistry

På fritiden brukes det mye tid på tannforeningsarbeid i Nordic College of Equine Dentistry NCED.se. Både Annika & Øyvind  sitter i styret. Øyvind sitter som utdanningsansvarlig og reiser stadig på kurs og hospiteringer for å holde seg oppdatert. 

Avd. Lista i Farsund

Vest-Agder

På vår hovedklinikk på Lista som ble åpnet 2011, tilbyr vi de mest moderne og innovative veterinærmedisinske tannhelsetjenestene på markedet.

Tilpasset hester & mennesker

Her har vi gode fasiliteter for mennesker og hest. Tannklinikken er bygget med hensyn til tannmedisin hest og utstyrt med 2 tannmedisinske-avdelinger og et OP.rom. Vi har støttebokser for hesten og det siste innen dentalutstyr. Vi tilbyr også oppstalling innen og utendørs, ridebane, komfortabelt venteværelse, kursfasiliteter m/overnatting og gjesteveterinærer.

Lista utføres de kompliserte tannbehandlingene og tanntrekkinger.

Dette pga veltilpasset medisinske fasiliteter

og tilgangen til mer avansert dentalutstyr og påkrevd teknologi som ikke er flyttbart.

Hospitering & tannutdanning for veterinærer

Iom vår hverdag er preget av avansert tannmedisin velger mange tanninteresserte veterinærer å hospitere hos oss. Vi har stadig hyggelig besøk av andre tannkolleger fra inn og utland, som vi lærer mye av og i sammen med. 

 

I samarbeid med  Nordic College of Equine Dentistry arrangerer vi utdanningstilbud for veterinærer innen tannhelse hest.  Vi har også jevnlig skoleundervisning for landbruksskoler, foreninger og andre som arbeider med hest. 

Veterinærsamarbeid

Som sagt, vi tror ikke livet er langt nok til å bli skikkelig god på alt innen hestemedisin og har derfor samarbeid med andre veterinærer som  gjør som oss; å fordyper seg kun innen et fagfelt.

Ved avd. Lista tilbyr vi spesialist og ekspert-hjelp fra gjesteveterinærer innen tannmedisin, veterinærkiropraktikk, hov-medisin mm. Alle gjestebesøk annonseres via facebook.com/vetberven

Gjesteveterinærer avd. Lista

Tannlege & lærer Torbjörn Lundström  http://djurtandvardskliniken.se

Veterinær Tone Wien - Hov, forfangenhet, PPID/EMS, foring

Veterinær Tonje Lund Ness - Veterinærkiropraktikk

Samarbeid tannmedisin hest

Tannlege & lærer Torbjörn Lundström  http://djurtandvardskliniken.se

Veterinær  & mentor Ellen F. Schmedling ved www.hestekur.no

Veterinær Wouter Demey - Belgia ved https://www.equide.be

Veterinær Mette Aarup - Danmark https://metteaarup.dk

Veterinær Ingrid Stenhamar Sandbækken www.dyrlegenifroland.no

Veterinær Eva-Kristin Lunde ved http://www.osdyreklinikk.no/

Veterinær Nicolai Setsaas ved Romerike Hesteklinikk

Avd. Bryne på Jæren

Rogaland

For å korte ned kjøreturen for våre Rogalands og Hordalandskunder, åpnet vi i 2017 et lite tannkontor på Bryne. Her tilbyr vi de fleste moderne terapier innen tannhelse hest. Tannkontoret er spesialtilpasset tannhelse hest og utstyrt med støtteboks til hesten, det siste innen tannrøntgen og tannutstyr. Her utfører vi alt fra rutinemessige undersøkelser til rotfylling og tanntrekking.

Begrenset fasiliteter på Bryne

Behandlingslokalet er lite og rommer bare en hest. Kommer du med to hest, ber vi deg ha den ene på henger eller ekstra hjelp til håndtering.

 

Vi tilbyr foreløpig ikke oppstalling eller toalett ved Bryne-klinikken.

bottom of page